Bergentheim blijft 4e klasser

Het is klaar, het seizoen zit er op. 'Wij' als v.v. Bergentheim blijven nog een jaar veroordeeld tot het spelen in de 4e klasse. Gisteren werd er met 0-2 verloren van Eerbeekse Boys en hierdoor verviel de mogelijkheid om volgende week in de finale nog te kunnen promoveren.

Na een minuut stilte voor de deze week overleden Betsy van der Weide konden we zien dat er een aantal aanpassingen waren in de basis elf. Chiel Jan was geblesseerd en zijn plek in het centrum werd ingenomen door Niek, waardoor Brett linksback kwam te spelen. Tygo was weer terug van een blessure en stond weer op rechtsback waardoor gelegenheidsrechtsback Remco weer terug kon naar zijn favoriete rechtsbuiten. Dit betekende dus dat Xander op de bank begon. Ook stond Nick weer in de spits en Sander begon vanaf 10.

Beide teams begonnen afwachtend aan de wedstrijd en dat resulteerde dan ook in een wedstrijd waarin weinig kansen te noteren waren. De eerste echte kans werd pas na een half uur geproduceerd door Eerbeekse Boys, maar dit schot kon door Karel gekeerd worden in de korte hoek. Maar verder werd Karel nog niet echt getest door de voorwaartsen van Eerbeek. Na 37 minuten kon alles wat oranje zwart een warm hart toedraagt juichen. Gertjan gaf een verkeerde inspeelpass, deze kwam in de voeten van de linksbuiten die op zijn beurt de spits de diepte in stuurde en zo 1 op 1 kon gaan met Karel en dit was voor hem een koud kunstje en legde de bal in het hoekje. Op dit moment een terechte tussenstand want Eerbeek had meer de bal dan Bergentheim en het spel speelde zich ook hoofdzakelijk af op de helft van Bergentheim. Want in de 1e helft heeft Bergentheim geen schot gelost richting het doel van Eerbeek.

In de rust werd er het één en ander verandert. Jelte en Brett verlieten het veld en deze werden vervangen door Ronnie en Xander. Sander kwam hierdoor als linksback te spelen. En het spelbeeld veranderde ook na rust. Bergentheim had wat meer dreiging naar voren en werden ook wat gevaarlijker. In de 54e minuut de eerste echte grote kans voor Bergentheim, Ronnie stuurt Rob de diepte in hij bereikt met een lage voorzet Xander, maar zijn schot miste net wat kracht en precisie om de keeper te verslaan in de rebound kreeg Nick de bal net niet onder controle om gevaarlijk te worden. Deze aanval geeft de burger in ieder geval wat moed. Want Remco passeert even later zijn man op de achterlijn en kan Rob bereiken ter hoogte van de penaltystip maar zijn schot wordt aangeraakt en gaat dus naast. Even later mag Xander aanleggen voor een vrije trap die door de keeper uit de hoek gedoken kan worden. Een kwartier voor tijd verlaat Tygo het veld en Jesper is zijn vervanger.  5 minuten voor tijd krijgt Gertjan nog een grote kans, de lage voorzet van Rob bereikt hem bij de eerste paal maar hij tikt hem net langs de verkeerde kant van de paal. Hierna is het alles of niets voor Bergentheim want Niek verlaat het veld en wordt vervangen door Nick Hakkers. Op het moment dat de blessure tijd start wil Ronnie een vrije bal snel nemen maar de keeper is nog net op tijd bij de bal en kan met een vreemde duik de bal met zijn voeten uit de goal verwerken. In de laatste minuut van de blessure tijd gaat Sander in het midden van het veld op avontuur maar hij verspeelt hier de bal waardoor Eerbeek in een overtal situatie komt en ze deze vrij eenvoudig uitspelen en de 0-2 op het scorebord kunnen zetten.

Niet veel later fluit de scheidsrechter ook af en is het klaar voor dit seizoen en mag Eerbeek nog hopen op promotie en speelt Bergentheim nog een jaar 4e klasse in de 'buurtbuscompetitie',