Bergentheim - RKSV Bornerbroek

Een spannende kampioenswedstrijd op de agenda vandaag. Na de ereronde van de kampioenselftallen en de sfeeractie van Green Pride is het moment daar, de aftrap.

Onder toeziend oog en luid applaus van vele aanwezige supporters wordt er afgetrapt in Bergentheim. Er staat veel op het spel en alles is nog mogelijk in deze competitie. Een overwinning voor VV Bergentheim is noodzakelijk om het kampioenschap vandaag te kunnen behalen.

Spannende eerste minuten strijken voorbij, de 9e minuut gaat Sander Lamberink onderuit door de uitkomende keeper. Scheidsrechter heeft beoordeelt: geen penalty.

Een aantal corners loopt op niets uit, in de 17e minuut valt het eerste wapenfeit van Bornerbroek. Een eerste afstandsschot vliegt hoog over. In de 19e minuut levert het duel tussen Sander Lamberink en de keeper hem een gele kaart op.

Het eerste halfuur is gespeeld waarbij Bergentheim aanzienlijk meer balbezit creeërt. Een aantal corners en kansen voor Bergentheim lopen op niets uit. Daar volgt de 32e minuut, een flinke kans voor Nick Buitenhuis die na de voorzet van Sander Lamberink de bal richting goal kopt.

Fluitsignaal luidt, 0-0 is de tussenstand bij rust. Tot dusver vele kansen en corners voor Bergentheim gezien maar helaas zonder benodigd resultaat.

Na de rust komt Bornerbroek op gang, meerdere kansen worden door hen gecreëerd en gelukkig goed gered door Karel Pullen. Een scherpe actie van Gertjan houdt de stand in de 64e minuut wederom op 0-0.

In de 64e minuut wordt Jelte Hofsink gewisseld voor Ronnie Hakkers, de positie van Xander de Graaf wordt overgenomen door Jesper Holtvluwer.

In de 65e minuut valt daar tevergeefs de 0-1 voor Bornerbroek.

De 74e minuut komt de aanvaller van Bornerbroek 1 op 1 met de keeper, Karel raakt maar de bal vliegt richting goal waar Niek Nijenhuis de bal nog van de lijn probeert te halen maar helaas, hier valt de 0-2 voor Bornerbroek.

De 77e minuut creëert Nick Buitenhuis een mooie kans, bal wordt geblokt en leidt tot een corner. Een vlammend afstandsschot in de 80e minuut van Remco eindigt recht in handen van de keeper.

In de 87e minuut wordt de publiekswissel doorgevoerd. Rob Wevers en Chiel-Jan Schuldink worden onder groot applaus bedankt voor hun jarenlange inzet en prestaties bij VV Bergentheim. Voor hen worden de broers Nick en Brett Hakkers ingezet.

Daar volgt in de 91e minuut de aansluitingstreffer door Milan Hans, tussenstand 1-2.

De laatste minuten worden gespeeld, een aantal kansen en corners wordt gecreëerd maar mochten niet raken. Helaas verliest Bergentheim na een zwaar bevochten wedstrijd met 1-2 en hiermee de kans op het kampioenschap waar velen van ons op hoopten.

Wij danken de supporters voor het afgelopen seizoen en hopen jullie te zien bij de nacompetitie.

Hieronder een verdere impressie van de wedstrijddag;

Zaterdag 25 mei, was het de laatste reguliere zaterdag op het voetbalveld en werden de meeste competities afgesloten. Daarom sloten we na afloop van de wedstrijd van het 1e het seizoen feestelijk af in de kantine. Het was alleen nog wel spannend of het 1e ook al echt klaar zou zijn, werden ze kampioen of zouden ze via de nacompetitie moeten proberen om te promoveren.

Tijdens een ereronde op het hoofdveld werden alle kampioenselftallen gehuldigd voor hun prestatie, allemaal gefeliciteerd.

Ook Dames 1, had een hele mooie prestatie geleverd door vorige week kampioen te zijn geworden. Volgend seizoen mogen ze aantreden in de 1 e klasse. Twee dames die, dat mogen we wel zeggen, bepalend zijn geweest in een heel aantal jaren voor dit elftal namen afscheid en hingen de voetbalschoenen aan de wilgen. Daniela en Ingrid werden bedankt voor de inzet in meer dan 15 jaar voetballen in het 1e dames elftal. Zij hadden er mede voor gezorgd dat het elftal ontwikkeld is tot waar het nu staat. We wensen de dames alle succes toe voor het nieuwe seizoen.

Ook namen we vanmiddag afscheid van enkele spelers en de trainers van het 1e en het 2e.

De trainer van het 2e Adriaan Bril droeg het stokje over. Adriaan was als trainer heel wat jaren actief geweest binnen onze vereniging. De laatste jaren als trainer van het 2e . Adriaan bedankt voor je inzet. Verder was er een speler van het 2e die al heel veel jaren gevoetbald heeft en dat de grootste tijd vanuit de A-selectie. Stefan Veneman stopt als voetballer bij de selectie. Stefan bedankt voor je inzet in al die jaren.

Na de wedstrijd van het 1e schonken we aandacht aan de trainer, staf en spelers van het 1e die afscheid namen.

Als eerste feliciteerden we DES met het kampioenschap al waren we dat natuurlijk graag zelf geworden. Wij mogen proberen om via de nacompetitie alsnog promotie af te dwingen.

De 1e wedstrijd daarvoor zal op 8 juni hier op het veld plaatsvinden tegen een nu nog onbekende tegenstander.

Vandaag namen we afscheid van 3 spelers die zich jarenlang hebben ingezet voor ons 1e elftal. Karel Pullen heeft als keeper vele ballen tegengehouden en punten gepakt. Chiel Jan Schuldink die de mooiste passes kon versturen stopt er ook mee, het zal vast nog spannend worden wie dat volgend seizoen moet overnemen. En één van de snelste spelers die we hebben, onze linksbuiten Rob Wevers hangt de voetbalschoenen ook aan de wilgen. Rob heeft vele voorzetten afgeleverd die mooi konden worden afgewerkt door onze voorhoede.

Dank jullie wel voor je inzet en het ga jullie goed. Dan de staf, om te beginnen is trainer Arjan Keuken 3 jaar trainer geweest en gaat nu op voor het TC1 diploma. Arjan veel succes met het leren en het assistent zijn bij HHC. Michiel Mannessen heeft Arjan geassisteerd en zal de JO-19 van Gramsbergen onder zijn hoede nemen, Michiel bedankt en ook veel succes toegewenst. Keeperstrainer Arno Werner gaat ons ook verlaten, Arno bedankt voor je inzet voor onze club. Ook de leiders van de afgelopen jaren Hans en Gert, zij waren de olie tussen alle raderen. Geen probleem zo groot of het werd opgelost, veel pijpen en sigaartjes zijn opgedampt aan de rand van het veld. We zullen jullie missen, bedankt en alle goeds toegewenst.

Volgend seizoen dus een compleet nieuwe staf onder leiding van Jordy Beeksma en Wilco Eggengoor die we veel succes toewensen.

Na deze afscheid en bedankwoorden op het veld was het nog lang gezellig in de kantine.