De ontknoping in 4e klasse C

Aanstaande zaterdag staat de ontknoping op het programma voor de 4e klasse C. Een klasse waarin iedereen het hele jaar van iedereen heeft gewonnen en het tot op de laatste dag spannend blijft wie er kampioen wordt en welke ploegen degraderen en de nacompetitie in gaan. Dan wel voor promotie dan wel voor degradatie. 

Ons 1e elftal strijdt samen met DES Nijverdal nog om de titel. v.v. Bergentheim is al zeker van de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse. Ze zullen in de 2e ronde in stromen op zaterdag 8 juni. Maar deze kan door het winnen van de titel nog ontlopen worden. 

Op dit moment staat DES 1e met 47 punten en een doelsaldo van +23. Bergentheim heeft evenveel punten maar een doelsaldo van +19. Dit betekent dat Bergentheim zaterdag minimaal 4 doelpunten meer moet scoren dan DES als beide teams winnen. Behaalt Bergentheim een beter resultaat dan DES, dus winst (als DES verliest of gelijkspeelt) of een gelijkspel (als DES verliest), dan is Bergentheim kampioen.

Het beloofd hoe dan ook een spannende middag te worden waarin de selectie iedere steun van de supporters langs de lijn kunnen gebruiken.