Bergentheim deed goede zaken!

Vooraf was de vraag of we de koppositie konden behouden en dat is meer dan gelukt op deze mooie zonnige zaterdag.

Bergentheim moest zaterdag aantreden tegen Daarle en was gewaarschuwd voor deze tegenstander. Lutten en DES hadden beide geen punten meegenomen uit het pittoreske Daarle.

Daarle vocht voor de laatste kans om in de 4e klasse te kunnen blijven. De wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Bruins uit Rijssen begon met een aanvallend Bergentheim dat probeerde om een gaatje te vinden in de defensie van de tegenstander. Daarle kon er nog niet veel tegenover zetten. In de 11e minuut werd het 0-1 voor Bergentheim, Nick Buitenhuis gaf de bal goed voor en Sander Lamberink rondde fraai af. Bergentheim bleef daarna Daarle goed onder druk zetten wat de keeper van hen een gele kaart opleverde omdat hij Sander Lamberink buiten de 16 onderuit haalde. In de 18e minuut volgde er een schot op het doel van Daarle die de keeper niet goed kon verwerken, Nick Buitenhuis was er als de kippen bij en maakte de 0-2. Direct na dit doelpunt kreeg Daarle ook een goede kans maar de vandaag uitblinkende Karel Pullen wist het doel schoon te houden. Hierna volgden nog enkele mogelijkheden voor Daarle, maar ze wisten de keeper niet te verrassen. Daarle probeerde van alles maar in de 32e minuut was het opnieuw raak voor Bergentheim toen Niek Nijenhuis de bal voorgaf en Nick Buitenhuis met een kopbal beheerst afdrukte 0-3. Na de rust kreeg Daarle opnieuw mogelijkheden om een doelpunt te maken maar Karel wist zelfs in een 1 op 1 situatie zijn doel schoon te houden. Hierna volgde een periode met 3 wissels aan Bergentheim kant. Daarle gaf nog niet op en probeerde van alles, maar uit een counter en een voorzet van Jelte Hofsink maakte Nick Buitenhuis zijn derde goal. Een onvervalste hattrick voor Nick die al enkele weken droog had gestaan. Het mooiste doelpunt van de middag viel in de 75e minuut toen Nick Buitenhuis de bal terug legde op Milan Hans die van afstand de bal in de rechterbovenhoek schoot 0-5. Hierna ging het nog wat over en weer maar werd er niet meer gescoord tot de laatste minuut toen Sander de Graaf de bal nog in het doel van Daarle prutste. Ook deze telde en daarmee werd de eindstand op 0–6 bepaald. Bergentheim won en deed goede zaken omdat naaste concurrenten punten lieten liggen. Volgende week mogen we het opnemen tegen een waarschijnlijk getergd Marienberg. Marienberg wist vandaag niet te winnen en heeft de punten nog hard nodig om niet in de gevarenzone te belanden.