Zes punten voor Bergentheim tegen Bruchterveld

De titel doet vermoeden dat het 1e elftal van v.v. Bergentheim bonuspunten heeft gekregen na de winst vanmiddag op v.v. Bruchterveld.

Dat is de waarheid niet.

Ook het 2e elftal van v.v. Bergenheim won o.l.v. Adriaan Bril verdient van het 2e elftal van v.v. Bruchterveld. Vandaar de 6 punten. Mooi resultaat!

Beide teams van het eerste elftal speelden in de sterkste formatie. Bij v.v. Bergentheim ontbrak nog Sean de Putter die zich terug knokt na een forse blessure.

De start kende meer het aftasten van beide teams die op zoek waren naar een opening in de achterhoedes.

Er werd veel gekozen voor lange ballen en het balbezit kende geen lange duurtijd.

Er waren kleine kansjes voor beide teams.

4e minuut; Kans voor Milan Hans na goed doorzetten van Sander Lamberink. ( ook vandaag weer onvermoeibaar)

6e minuut; Karel Pullen de doelverdediger van v.v. Bergentheim moet ingrijpen naar goed doorzetten van speler v.v. Bruchterveld.

12e minuut; Niek Nijenhuis kopt vanuit een corner in het zijnet.

In de 20e minuut zet Niek Nijenhuis een aanval op. Speelt de bal op Rob Wevers die de bal op maat geeft aan Sander Lamberink die de beheerst afrond. 1-0.

Tot aan de rust was het voornamelijk een strijd op het middenveld. Duels aangaan de tegenstander onder druk zetten. Dat deed v.v. Bergentheim prima. M.n. Gertjan Merjenburgh en Martijn Pouwels gaven hierin een goed voorbeeld.

In de rust heeft de trainer van v.v. Bruchterveld de zaak flink op scherp gezet want v.v. Bruchterveld speelde scherp en vocht voor elke meter.

Dat resulteerde in echte kansen voor v.v. Bruchterveld.

46e minuut ; goed opgezette aanval van v.v. Bruchterveld maar de afronding was niet best.

53e minuut ; afstandsschot beland op de lat.

58e minuut ; Karel Pullen moet zijn klasse laten zien en haalt een bal onderuit de hoek.

v.v. Bergentheim bracht 2 wissels in (62e minuut)

Xander de Graaf voor Rob Wevers en Jesper Holtvlüwer voor Remco Tromp.

Jesper kreeg in de 66e minuut al de kans op 2-0 maar zijn inzet ging over het doel.

In de 70e minuut was het wel raak. Wederom Sander Lamberink scoorde zijn tweede van de middag met een prachtig afstandsschot. 2-0.

v.v. Bruchterveld zette nog is flink druk maar de achterhoede van v.v. Bergentheim stond zaterdag goed tot zeer goed.

v.v Bergentheim kreeg meer ruimte omdat v.v. Bruchterveld meer risico ging nemen.

Er was nog een kans voor Sander Lamberink maar helaas ging de bal op de paal.

De goed leidende scheidsrechter E.B Bessembinder uit Haarle had nog een penalty kunnen geven, misschien wel twee maar vond de overtredingen niet van die aard om de bal op de stip te leggen.

In de 83e minuut werd de moegestreden Milan Hans vervangen door Brett Hakkers.

De scheidsrechter liet nog 5 minuten extra doorspelen. De punten bleven in Bergentheim.