Overtuigende overwinning voor dames 1

Op zaterdag 16 maart ging dames 1 vol goede moed naar Holten voor hun voetbalwedstrijd tegen dames 1 van Blauw Wit ’66. De verwachtingen waren hooggespannen, maar de dames gingen met een overtuigende 0-4 op zak weer naar huis.

Het was Lente Lozeman die als eerste het vuur opende met een schot op doel, helaas net naast. Maar al snel volgde de beloning voor de dames. Het was Loraine Scholten die een voorzet van Nicole Marsman koelbloedig in het doel schoot, 0-1. En nog geen moment later was het Sylvana Jangbahadoer die een prachtige cross-pass gaf naar Lenthe, die de bal met precisie via de binnenkant van de paal het doel in schoot, 0-2.

De dames bleven vastberaden en gingen vol in de aanval. Een hoekschop resulteerde bijna in een derde doelpunt, maar Yvet's kopbal ging net over het doel. Niet veel later wist Nicole haar doelpunt van de dag te maken, waardoor de voorsprong verder werd uitgebouwd nar 0-3. Blauw Wit’66 werd gedwongen tot een verdedigende rol terwijl Bergentheim geduldig hun kansen bleef creëren. De keepster van Blauw Wit stond als een muur. Vlak voor rust kreeg Blauw Wit nog een grote kans, maar de bal belandde uiteindelijk op de paal.

Na de rust bleef Bergentheim de druk opvoeren en kreeg volop kansen, maar helaas werden deze niet benut. Lenthe leek een open doel voor zich te hebben, maar haar schot belandde net naast, en even later belandde een schot van haar op de lat. Yvet de Leeuw probeerde het nog met een afstandsschot, maar ook dit keer zonder succes. Een prachtige voorzet van Zoë Vennegoor op Fenanda Pullen ging net naast, terwijl een andere voorzet van Daniela Klein Koerkamp op Yvet hetzelfde lot onderging.

Ondertussen had Blauw Wit besloten om één op één te spelen, maar zelfs deze tactische wijziging kon de verdediging van Bergentheim niet doorbreken. De dames stonden als een muur en hielden hun voorsprong vast. Halverwege de tweede helft kon Lenthe de 0-4 maken na een voorzet van Loraine. Dit werd ook de eindstand. Met deze overwinning nestelen de dames van Bergentheim zich op de eerste plek, met slechts één doelpunt meer dan HHC Hardenberg. Volgende week spelen de dames thuis tegen VV Pesse om 14.30 uur op sportpark Moscou.