Bergentheim wint van DES Nijverdal

O.l.v. scheidsrechter Bloemendal uit Rijssen werd er om 1430 uur afgetrapt op het sportpark Moscow.

Na de nederlaag vorige week bij Voorwaarts waren de 3 punten in Bergentheim houden van groot belang. De onderlinge verschillen in de top zijn minimaal.

Remco Tromp startte op de bank ( nog last van een blessure) en Chieljan Schuldink was geschorst.

Nick Buitenhuis op het middenveld en de onvermoeibare Sander Lamberink in de spits.

Jesper Holtvlüwer op de rechtsbuiten. En Bret Hakkers laatste man.

En fijn om te melden Xander de Graaf na lange nasleep blessure eindelijk weer fit voor een invalbeurt.

Het motto was: “hard werken en eenvoud in het spel”

De eerste 15 minuten was het een gevecht op het middenveld. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder.

Uit het niets scoorde v.v. Bergentheim in de 16e minuut . 1-0 Nick Buitenhuis na voorbereiding van Rob Wevers en de werkelijk onvermoeibare Sander Lamberink.

De strijd was er weer en aan de bal meer rust. M.n. Jesper Holtvlüwer liet zien dat hij technisch zeer vaardig is en hij knokte voor elke bal.

Ook Nick Buitenhuis deed het op het middenveld verdienstelijk.

Maar ook DES liet zien dat ze punten wilden halen in Bergentheim. Net voor rust pegelde een speler van DES een bal op de lat van zo’n 20 meter die gelukkig geen doel trof

Ruststand 1-0 .

v.v. Bergentheim kwam ongewijzigd qua spelers uit de kleedkamers

Na goed doorzetten van Milan Hans zou er handsbal gemaakt zijn door DES speler binnen de 16 meter. De goed leidende scheidsrechter Bloemendal zag dit niet of anders en liet doorspelen.

v.v. Bergentheim zette een paar goede aanvallen op, de voorzetten waren echter minder.

In de 53ste minuut kwam v.v. Bergentheim goed weg bij een vermeende overtreding binnen de 16 meter. De scheidsrechter zag het anders.

Het publiek van v.v. Bergentheim genoot van de passie en inzet van de onvermoeibare Sander Lamberink.

In de 71ste minuut had Rob Wevers nog een kans maar schoot helaas voor v.v. Bergentheim voorlangs.

In de 75ste minuut 2 wissels.

Xander de Graaf voor Rob Wevers en Remco Tromp voor Milan Hans.

Sander Lamberink liet zich terugzakken op het middenveld. DES bleef sterk aandringen en had een 100% kans die gelukkig voor iedereen die v.v. Bergentheim lief is naast ging.

In de 85ste minuut nog 2 wissels bij v.v. Bergentheim.

Nick Buitenhuis verliet het veld en Jelte Hofsink was zijn vervanger. Ook Jesper Holtvlüwer maakte plaats voor Nick Hakkers.

Kort voor het eindsignaal liet Xander de Graaf zijn klasse zien. Hij passeerde een 3 tal spelers en bracht Remco Tromp vrij voor de doelverdediger van DES. Na wat heen en weer plaatsen van de bal tussen Jelte Hofsink en Remco Tromp was het laatst genoemde die de 2-0 liet aantekenen. Deze goal was in de ogen van de DES buitenspel, maar de scheidsrechter dacht daar anders over.

Resume:

Drie punten. We staan op de 2e plaats achter Lutten. Volgende uit naar Kloosterhaar.