Bergentheim wint met veel moeite in Rijssen

Op het werkelijk schitterende sportpark in Rijssen moest v.v. Bergentheim op 3-2-2024 aantreden om 1430 uur

Vorige week moesten we het onderspit delven tegen v.v. Lutten. Thuis verloren met 3-0, Lutten nam de koppositie over.

T.o.v. de opstelling van vorige week 2 wijzigingen; Chieljan Schuldink laatste man en Sander Lamberink in de basis op het middenveld.

V.v. Bergentheim startte veel belovend. Goed voetbal en goed in de duels. Toch moest Karel bij een uitbraak van Rijssen zijn klasse nog even laten zien met een prachtredding.

Afstand schoten van Sander Lamberink en Milan Hans gingen of net langs of over.

Met een kwartier spelen tikten we al de 5e corner af.

Ook onze topscorer Nick Buitenhuis kon naar een goede combinatie met Milan Hans niet het net vinden.

De 35e minuut. De scheidsrechter constateerde handsbal binnen de 16 meter van Rijssen.

Gevolg een penalty voor v.v. Bergentheim. Deze werd feilloos ingeschoten door Nick Buitenhuis.

v.v. Bergentheim werd hierna slordiger in de opbouw. Rijssen kreeg kansen maar wist voor alles wat v.v. Bergentheim lief is niet te scoren.

De trainer van Rijssen had in de rust blijkbaar de zaak op scherp gezet want Rijssen kwam sterk uit de kleedkamer.

Fysiek moesten we het afleggen tegen Rijssen, soms waren de duels echt grimmig.

Wederom balverlies op het middenveld had als gevolg dat Rijssen scoorde in de 50e minuut.

1-1.

V.v. Bergentheim pakte de draad weer op, als je mee wilt doen met de koplopers moesten we winnen. Sander Lamberink zijn enorme inzet werd beloond. Sander kwam door op rechts en wist de bal bij Milan Hans te krijgen, Milan ronde dit buitenkansje prima af. 68e minuut 1-2

De laatste 20 minuten was het voor meegereisde supporters “billenknijpen”, Rijssen zette vol druk maar konden het net niet vinden.

Resume:

Drie punten. Zwaar bevochten overwinning. A.s dinsdag speelt v.v. Bergentheim om 2000 uur in Bornebroek. Met het verlies van Lutten vandaag kan v.v. Bergentheim weer koploper worden.