Dames 1 triomfeert met 6-0 tegen SC Genemuiden

Zaterdag 11 november speelde dames 1 tegen dames 1 van SC Genemuiden. Er werd deze middag op veld 1 gevoetbald, geen kunstgras, maar gewoon gras. Een keuze die in eerste instantie tot twijfels leidde bij de dames. Uiteindelijk werd er deze middag met 6-0 gewonnen.

Het eerste schot op doel van Genemuiden kwam van de voet van Nicole Marsman. Hiernavolgende gelijk een kans op een doorbraak van Nicole, maar er werd voor buitenspel gevlagd. Even later waagde Fenanda Pullen een afstand schot maar de bal ging over het doel.  Bergentheim heerste overwegend aan de zijde van Genemuiden en legde constante druk op de speelsters van Genemuiden. De dames van Genemuiden hoopten op de lange bal, maar de verdediging van Bergentheim gaf geen krimp.

In de 34e minuut scoorde Marleen Roelofs na een mooie voorzet van Lieke Espeldoorn. Er werd goed gevoetbald door Bergentheim. De passes kwamen aan en het spelbeeld beloofde meer voor de dames van Bergentheim. In de veertigste minuut speelde keepster Kaylee Grendelman de bal naar Fenanda, Fenanda schoot de bal op Nicole, Fenanda kon de verdediging ontlopen en scoorde een mooi doelpunt. Zo stond het 2-0 toen beide teams de kleedkamers opzochten voor de rust.

Na de rust kon Bergentheim het dominante spel doorzetten. Er kon druk gezet worden en de duels werden gewonnen. Genemuiden bleef de lange bal spelen maar zonder resultaat. In de 58e minuut scoorde Loraine Scholten na een voorzet van Daniela Klein Koerkamp. Bergentheim bleef de druk opvoeren.

Wissels werden ingezet. Sylvana, Esmee en Loraine maakten plaats voor Amber, Sanne en Miranka. Miranka Mepschen viel goed in en kreeg een prachtige kans, maar deze werd tenietgedaan door een overtreding van een Genemuiden-speelster. De scheidsrechter gaf een strafschop na het ‘raadplegen van de VAR’. Een strafschop die werd benut door Lenthe Lozeman, hiermee werd de voorsprong op 4-0 gebracht. In de 85e minuut voegde Lenthe nog een doelpunt toe aan haar naam 5-0. De dames werden nog beloond met een zesde doelpunt door Nicole. Door deze overwinning nemen de dames de leiding in de competitie. Ze hebben twee punten meer dan de tegenstander van volgende week ZAC Vr 2. De speelster van de wedstrijd is Lieke Espeldoorn.