JO11-1 Kampioen!

Zaterdag, 21 mei 2022 mochten we op pad om het op te nemen tegen een van onze twee grote concurrenten voor het kampioenschap F.C. Ommen JO11-2 en dus verzamelden webij Moskou om samen met onze trouwe supporters die kant op te reizen. Met het oog op het binnen te halen kampioenschap konden meerdere voetballers ‘s avonds ervoor de slaap maarmoeilijk vatten. De wedstrijd werd in menig slaapkamer al een paar keer gespeeld, met natuurlijk het ene doelpunt nog mooier dan het andere (een speler had zelfs ook nog gedroomd dat een van zijn maatjes ook drie keer gescoord had!). Toch waren ze geen van allen moe. Aan adrenaline geen gebrek. Nee, ze waren er he-le-maal klaar voor. De messen waren geslepen. Ommen kon zijn borst nat maken, want Bergentheim JO11-1 kwam er aan!!

Vol moed en trots begonnen we aan de wedstrijd, maar al snel bleek dat dit varkentje zich nog niet zo gemakkelijk liet wassen! Een aantal keren kwam Ommen er sterk uit met dieptepasses, net over onze verdediging, die misschien ook wel iets te graag naar voren wou, maar wij kwamen er ook een aantal keren sterk door. Het ging mooi op en neer. Het was duidelijk een wedstrijd waar wat op het spel stond. Gretig en vastbesloten hier als kampioenen te vertrekken gingen we het gevecht vol aan. Ommen werd het vuur aan de schenen gelegd. Duels werden niet geschuwd. Gaandeweg de wedstrijd werd het steeds duidelijker dat geen enkele ‘groene’ van plan was de punten hier te latenWaar het eerst nog gelijk op ging, namen we steeds meer het heft in handenHun dieptepasses hadden we nu wel een keer door. We werden sterker en sterker en we namen het overwicht, waardoor het lukte de score te openen: 0 – 1 en al snel daarna 0 – 2. Ommen was rijp voor de slacht: 0- 3 en 0  4. We waren aan het scoren geslagen. De stand deed vermoeden dat Ommen er niets van kon, maar dat was helemaal niet zo. Ze boden wel degelijk goed tegenstand.Deze overwinning kregen we echt niet voor niets. Toch liepen we steeds verder uit: 0 - 5. Individueel sterk optreden werd afgewisseld met mooie combinaties: 0 – 6 en 0 - 7. Het publiek wat voltallig was komen opdraven (vaders, moeders, opa’s & oma’s) werd getrakteerd op een waar schouwspel, ondanks dat onze aandacht begon te verslappen. Ommen kreeg niets cadeau… nou ja, een doelpuntje dan. Het was inmiddels wel duidelijk wie de kampioenen waren! Bij een 1 – 7 stand vond de scheidsrechter het mooi geweest en hij blies het eindsignaal. Oh nee, toch niet. We pikten net voor hij affloot toch nog een doelpuntje mee: 1 – 8 eindstand ! ! De spelers stormden alle kanten op, iedereen mocht het weten: Bergentheim is kampioen!!!! BERGENTHEIM IS KAMPIOEN ! ! ! ! !

De kersverse kampioenen werden op het veld al beloond met een staande ovatie van alle aanwezigen. Daarbij kregen ze een blijvend aandenken in de vorm van een vaantje van The Green Pride en ze kregen van de leiders ook nog een medaille van chocola, die door menigeen meteen al verorberd werd. Hetsterrenensemble moest natuurlijk even vastgelegd worden door de aanwezige pers. Daarna gingen onze kanjers richtingkleedkamer waar de kindvriendelijke versie van champagne ontkurkt werd. Het huldigen ging in Bergentheim verder, want daar wachtte een heerlijk bakje patat met een glaasje cola, waarna elke topper een felbegeerde beker in ontvangst mocht nemen om de huldiging in climax af te sluiten met de befaamde rit op de platte kar, want heel Banthum mocht weten van deze topprestatie. De jongens vonden het fantàstisch. Ze zongen liederen als ‘Waar is een feestje? Hier is een feestje’, ’Wij zijn kampioen, wij-zijn-kampioen’ en ‘Shirt uit en zwaaien’ (waarbij ze daad bij het woord voegden)tot ze weer op Moskou terug waren. Het was een dag waar elke speler, trainer, leider of wie dan ook van genoten heeft. Een dag om niet gauw te vergeten. Een dag om trots op te zijn!

Dankwoord JO11-1:

The Green Pride voor de vaantjes

vv Bergentheim voor de bekers

de AC voor de zegetocht op de huifkar