JO13-1 Kampioen!

Ook voor de JO13-1 was de grote dag aangebroken, de kampioenswedstrijd thuis tegen Langeveen. Ondanks dat het nog een hele opgave werd om nog 1e te kunnen worden, daar moesten we namelijk 25-0 voor winnen, kon de JO13-1 wel op punten gelijk komen met de koploper en daarmee het kampioenschap voor de club binnen slepen. 


Het team van leiders Sander Lamberink en Herman aan het Rot en vlagger Youri Luisman was gebrand om deze wedstrijd te willen winnen. Dit was al duidelijk in de kleedkamer waar iedereen bij aankomst van de leiding al klaar zat in de tenue's en zo het veld op wilde. Na een korte tactische bespreking werd het veld betreden voor de warming-up. De warming-up ging er fanatiek aan toe en na een laatste korte toespraak kon de wedstrijd dan ook beginnen. 

Dat de jongens zenuwachtig waren werd al snel duidelijk, binnen het kwartier stonden we al met 0-2 achter. Dit betekende niet veel goeds. Toch werd de spanning in de wedstrijd teruggebracht door een goal van Jesse Bouma, na 2 grote kansen gemist te hebben maakte hij met een goede goal de 1-2. Waar iedereen (supporters waren met grote aantallen aanwezig) zoiets had van we zijn helemaal terug dacht de spits van Langeveen daar anders over. Nog geen minuut later maakte hij na een goede individuele actie zijn 3e goal van de ochtend en stonden wij weer op dezelfde plek als 2 minuten daarvoor, namelijk 2 doelpunten achter. Gelukkig was het hierna ook rust en kon de JO13-1 zich opmaken voor een hele zware 2e helft. 

Tijdens de rust werden er 2 positiewisselingen doorgevoerd, Jannick ruilde van positie met Melle en Roan ruilde met Leon. Dit bleek achteraf een hele goede keuze. Want wat waren de jongens fel de 2e helft. Er werd weer gevoetbald zoals wij dat dit seizoen al vaker gezien hadden en er werd weer gevochten voor elkaar. Dit zorgde ook al heel snel voor een grote ommekeer in de wedstrijd. Sterker nog, na 5 minuten in de 2e helft stond de JO13 namelijk met 4-3 voor dankzij doelpunten van achtereenvolgens, Thijmen Olthof, Melle Gewald en wederom Jesse Bouma. Dat de jongens kampioen wilden worden werd in 5 minuten duidelijk. Door de wedstrijd goed uit te spelen en weinig kansen tegen te krijgen leek de wedstrijd duidelijk in handen van Bergentheim. Helemaal toen Mink Stoeten ook nog de 5-3 binnen schoot. Toch werd het nog even spannend. Eerst werd er een doelpunt van Langeveen afgekeurd vanwege buitenspel. Daarna werd er ook nog op mooie wijze een bal van de lijn gehaald door Sem Schilstra. Gelukkig voor de kant van Bergentheim bleef het daarbij en blies de uitstekend fluitende Thijmen Schuurhuis voor het einde van de wedstrijd en was het kampioenschap binnen. 

Nadat de jongens gedoucht waren werden ze naar de kantine geleid waar Hans Weelink klaar stond met een doos vol mooie bekers. Na de overhandiging van de bekers en een vaantje stond Henk Beniers klaar met de huifkar en hebben we een mooie ronde kunnen maken door Bergentheim. Eenmaal terug in de kantine stond er patat met wat drinken klaar en werd de dag afgesloten. 

Al met al een prachtig seizoen waarin de jongens ontzettend veel geleerd hebben en er hard getraind is om dit te bereiken.