4e kampioen 6e klasse.

Zaterdag 16 april moest het gebeuren tegen onze enige overgebleven concurrent HHC13. Bij winst of gelijkspel zijn we 3 speelronden voor het einde kampioen van de 6e klasse. Na een slechte start in de beker met nederlagen tegen Dedemsvaart 0-7 en HHC 12  1-2 begon de competitie. De eerste wedstrijden werden allemaal dik gewonnen  waarbij het opmerkelijkste was dat er 4 wedstrijden op rij gewonnen werd met 8-0. Na de winterstop die we ingegaan zijn als Herbstmeister, sloop de nonchalance langzaam in de ploeg, met als dieptepunt de 3-3 tegen Mainbarg, waar we uit met 0-5  de baas waren. 

Maar terugkomend op vandaag waren de verwachtingen hoog gespannen, en de voorbereidingen al vroeg gestart. We begonnen de wedstrijd goed en na 14 minuten kregen we een corner die Patrick Potgieter panklaar op het hoofd van Jeroen van der Velde legde 1-0. Hierna golfde het spel op en neer wat aan onze kant meerdere kansen opleverde, maar deze gingen allemaal rakelings over. 10 minuten voor rust kregen wij nog een strafschop tegen omdat Arjan Smit een tegenstander vloerde binnen de 16. Deze werd gelukkig tegen de paal geschoten, zodat wij met 1-0 de kleedkamer opzochten. In de 2e helft begon HHC furieus aan de wedstrijd, wat hen al gauw een grote kans opleverde, de bal kwam via onderkant lat op de doellijn, waarna hij onschadelijk gemaakt werd. in de tegenstoot  zette Patrick Potgieter voor, waarna Yorick Verzaal kon afronden. Hierna was het verzet gebroken want HHC moest nu in een kwart wedstrijd 3X scoren. Er kwam nog 1 mooie aanval over verschillende schijven met Patrick als eindstation 3-0, waarna wij de wedstrijd rustig uitspeelden.  Na het laatste fluitsignaal ging het helemaal los en volgen de festiviteiten. Het was
nog lang onrustig in Banthum en omstreken.

Natuurlijk kon dit kampioenschap alleen werkelijkheid worden door onze 3 vaste supporters: Don van der Pijl, Bennie ten Brinke en Harry Lamberink, die ons elke week door weer en wind gesteund hebben de afgelopen jaren.