Bruchterveld - Bergentheim eindigt in een gelijkspel

Zaterdag 5 maart stond de voorjaarsklassieker Bruchterveld Bergentheim op het programma, het bekende gezicht, een hele sliert fietsers langs het lijntje richting de Noppenweide.

Om half 3 blies scheidrechter Erik Geubels uit Zwolle af voor de derby , even daarvoor gaf de pupil van de week een prachtige dribbelshow op Karel af en deze was kansloos op zijn schot, de toon was gezet, maar zacht uitgedrukt het veld was zeer moeilijk bespeelbaar , de zon die de hele week overuren had gemaakt liet het ook afweten twas fris langs de lijn.

Bruchterveld begon met wat aanvallen zonder veel succes Bergentheim stelde daar ook weinig tegenover, na een kwartier spelen schoot Chiel Jan voor de eerste keer recht in de handen van Koen Godeke .Na bijna een half uur spelen komt er bal over de hele bij Julian Smit deze kapt draait en schiet beheerst de bal int net , mooi doelpunt. Bergentheim trekt opnieuw ten aanval en in de 40 e minuut krijgt Sander Lamberink de bal op de rand van de zestien , ook hij kapt en draait en met een rolletje in de uiterste linker hoek verrast hij de keeper.

In de rust wanneer alle familie- en vrienden verbanden weer aangehaald zijn en we ook tot de conclusie zijn gekomen dat het voetbal niet hartverwarmend is.

Na de thee komt Bergentheim beter uit de startblokken, na tien minuten spat een schot van Ronnie op de lat uiteen, even later een overtreding op Ronnie net buiten de zestien hij neemt zelf de vrije trap iedereen van Banthum gaat er even goed voor zitten en zijn schot keurig over de muur int doel Iedereen blij maar Scheidrechter Geubels is onverbiddelijk doelpunt afgekeurd Ronnie had moeten wachten op zijn fluitsignaal jammer maar correct, de herkansing levert niets op. Bruchterveld stroopt de mouwen op en neemt het iniatief weer over wat ook wel kansen oplevert maar Karel houdt zijn kooi schoon. Beide trainers wisselen spelers maar het vertoonde spel blijft pover . de wedstrijd kabbelt naar het einde. In de blesssuretijd grabbelt Karel nog net een bal voor de aanstormende spits weg. Scheidrechter Geubels fluit na 3 minuten blessuretijd af een gelijkspel waar iedereen mee leven kan. Volgende week thuis tegen Wilhelminaschool nieuwe ronde nieuw kansen.