Veldslag tussen 7e & 5e eindigt onbeslist

Afgelopen zaterdag 4 februari was het dan eindelijk zo ver en stond de wedstrijd der wedstrijden op het programma namelijk v.v. Bergentheim 7 tegen v.v. Bergentheim 5. Een mooie wedstrijd op het scherpst van de snede met een puntendeling na 2x 45 minuten vechtvoetbal.

Voordat de wedstrijd begon gingen beiden elfttallen nog even gezamenlijk lunchen bij Veenlust waar een heerlijke soep, kroket en broodjes klaar stonden voor de heren. De eerste plaagstootjes werden zo her en der al uitgedeeld en het voorbeschouwen kon beginnen onderling. Op het sportpark hadden de jongens van het 7e erop ingespeeld dat vorige week de fiets van Martin gejat was en zij hadden 'zijn' fiets aan het hek bij de ingang opgehangen met een berichtje erbij namens het 7e. Hierna was het tijd voor de leiders om een opstelling te formuleren en dat dit in het uiterste geheim moest gebeuren was wel duidelijk want de heren leiders zaten mooi verdeeld over de kantine met ieder een A4tje voor zich waar de opstelling op gemaakt werd. 

Hierna konden de spelers zich gaan opmaken voor de wedstrijd van het jaar, beide teams een grote box mee het veld op om onder verschillende muzikale deuntjes warm te lopen. Iets voor half drie gingen beide elftallen nog even de kleedkamer in om de laatste oppeppende woorden te schreeuwen en werden ze welkom geheten door de vele toegestroomde supporters en de gigantische sfeeractie die ingezet werd. Na het handjes schudden en de tos kon de wedstrijd losbarsten. 

Waar de vorige wedstrijd de 1e helft eigenlijk niet om aan te zien was, ging het vanaf het begin er direct goed aan toe. Stevige duels werden niet gesmoord maar scheidsrechter Nijland hield het vanaf de eerste minuut kort en deed dat tot en met het laatste fluitsignaal. Het 7e startte fel aan de wedstrijd getuige ook dat zij de bovenin liggende partij waren deze eerste helft. Tot echte kansen kwamen beide teams nog niet echt, maar het 7e was wel dwingender dan het 5e in deze fase. Na een ruim kwartier werd er een overtreding gemaakt ter hoogte van de middenlijn en wie anders dan Nick Westenberg kan van het 7e de balletjes mooi weg leggen richting de 16. Dit gebeurde de vorige wedstrijd ook al en vandaag weer. Zo ook deze vrije bal, deze leek een makkelijke prooi voor Ruben de Lange te zijn, alleen hij timede niet goed en zijn halve kopbal kwam zo voor de voeten van de aanvoerder van het 7e Martijn Olsman die onberispelijk raak schoot en het 7e hiermee op voorsprong bracht. Zou Ruben dan toch nog gevoelens hebben voor zijn oude team? Het leek er wel op. Direct in de aanval daarna kreeg het 5e een corner en deze kon nog maar net van de doellijn gehaald worden, waardoor het al razendsnel weer gelijk had kunnen zijn. Het spel golfde constant op en neer en het 7e kreeg vervolgens ook twee hele grote mogelijkheden want Emiel Jaspers ging twee keer 1 op 1 met Hans de Lange aan. Eén keer kwam Hans als winnaar uit dit duel & de andere keer eindigde de bal in het zijnet, waar hij wellicht beter de actie nog verder had kunnen doorvoeren om Hans te omspelen. Hier had het 7e misschien wel op 2 of zelfs 3-0 voor moeten staan. Maar ze hielden het 5e nog in leven. Wederom werd er niet veel later weer een bal van de lijn gehaald uit een corner. Waardoor de thee opgezocht werd met een 1-0 voorsprong voor het 7e. 

In de kleedkamer kon iedereen even op adem komen. Bij het 5e waren ze het er over eens dat wel constant een stap te laten waren en niet fel genoeg in de duels waren. Ondanks de vele overtredingen die her en der gemaakt werden. Aan beide zijden werden nog even de nodige wissels doorgevoerd en konden we alweer redelijk snel de groene weide opzoeken. De meeste supporters waren nog in de kantine, want die hadden waarschijnlijk niet verwacht dat wij er alweer zo snel zin in hadden. 

Hierdoor heeft een groot deel van de circa 150 supporters deze middag ook de rode kaart voor Emiel Jans gemist na een kleine 5 min spelen in de 2e helft. Frank Kleine was zijn directe tegenstander op de middenlijn te slim af en kon zo door lopen richting het doel van Hans alleen hier dacht Emiel anders over met een tackle op Frank bracht hij hem onreglementair ten val en kon scheidsrechter Nijland niks anders dan hem de rode prent te tonen. Hierdoor werd het 10 tegen 11 en met een voorsprong van 1-0 voor het 7e werd het wel een hele lastige opgave om dit nog te kunnen omdraaien. Als geluk voor het 5e kwam Arnoud Jans (broertje van) redelijk onbesuisd inglijden op een gegeven moment waardoor hij een gele prent ontving en even 10 min mocht afkoelen. 10 tegen 10 voor 10 minuten en hierdoor kwam het 5e ook wat meer in het spel en kon het wat meer naar voren voetballen. Nadat Arnoud weer terug mocht keren ging het 7e nu met man en macht naar voren stormen vergaten ze eigenlijk te voetballen en dat hielp het 5e eigenlijk in het zadel. Want echte dikke kansen werden er niet gecreëerd in deze periode door het 7e. Na 70 minuten spelen maakt Ruben een overtreding op wederom Frank, waarbij Ruben van mening was dat hij de bal speelde oordeelde de scheidsrechter hier anders over. Dat Ruben het hier duidelijk niet mee eens was liet hij duidelijk merken in woord en gebaar hij ging hierbij zolang door dat Nijland hem de gele kaart toonde en even 10 minuten mocht afkoelen. 9 tegen 11, 20 minuten te spelen en een 1-0 achterstand. Een schier onmogelijke opgave zou je denken. Maar niets bleek minder waar zelfs met 9 man kon het 5e nog vooruit voetballen. En wat heet! Met 9 man gebeurde eigenlijk het onmogelijke, Yannick Veneman snoepte de bal af aan de linkerkant van het veld van een speler van het 7e, die leverde deze bal in bij Jelle Kaman en die stuurde Richard Snijders de diepte in met een leep boogballetje over Lars heen kon hij de 1-1 maken. Wat met 11 of 10 man niet lukte, lukt ineens met 9 man wel, voetbal blijft bijzonder. Vervolgens was er nog een ruim kwartier te spelen, mocht Ruben niet veel later weer terug het veld in. Een aantal minuten later kreeg het 7e via Frank nog een levensgrote kans die hij af had moeten leggen op de aanstormende Emiel, maar hij koos er voor om zelf te schieten waar het schot uiteindelijk naast ging. Aan de andere kant stuitte het 5e ook nog tweemaal op Lars. 

Na ruim 90 minuten strijden, ploeteren en vechten blies Nijland voor het laatst deze middag. Wie was er nu het meest blij met dit punt? Het 5e aangezien zij 40 minuten lang met een man minder gespeeld hebben? Het 7e omdat zij een punt hadden gepakt tegen het 5e? Ik denk dat een ieder kon leven met deze puntendeling. Waar het 7e het in de eerste helft misschien wel af het moeten maken, knokte het 5e zich sterk terug in de 2e helft en verdiende zodoende een puntje. 

Er werd nog lang nagepraat over deze voetbalmiddag, maar iedereen was het er over eens het was een mooie wedstrijd, met een mooie voorbereiding en goede scheidsrechter die er 90 minuten lang kort op zat. Al met al een mooie dag en werd nog lang nagepraat in de kantine en het later in het café waar de spelers van het 5e en 7e gebroederlijk naast elkaar en door elkaar zaten aan de stam tafel.