Zeer natte 4e Winterloop

Afgelopen zaterdag stond de 4e Winterloop op het programma. Waar wij 1,5 week geleden nog de hoop hadden op mooi weer getuige het zonnetje en de 6 graden die gegeven werd. Stond de vlag er afgelopen zaterdag toch iets anders bij. Vanaf het moment dat we alles gingen klaar zetten in de ochtend tot na de nieuwjaarsreceptie heeft het non-stop geregend. We waren er al bang voor dat het de winterloop letterlijk en figuurlijk in het water zou vallen, maar toen de eerste afstand (450 meter) op het programma stond bleek niets minder waar en stonden er circa 25 fanatieke jongens en meisjes aan de start om hun afstand te lopen. 

Ook weerhield het de ouders niet van om de kinderen aan te moedigen richting de finish, want elke deelnemer kwam langs de overkapping van de kantine langs waar de belangstellenden droog konden toe zien hoe de kinderen over het parcours snelden. Daarna was het tijd voor de iets oudere kinderen en die mochten de plaatselijke ronde van 1km op het sportpark gaan lopen. Voor die tijd had de organisatie al besloten om de route langs het hoofdveld iets aan te passen en niet over de tegels te lopen maar langs de rand van het hoofdveld zelf aangezien het nog wel eens zeer glad kon zijn op de tegels. Ondanks de zware omstandigheden door de plassen en modder kwam elke deelnemer heelhuids over de finish. Al dan niet aangemoedigd door de laatste deelnemer op de fiets die iedereen netjes naar de finish begeleidde. 

Na de 1km was het tijd voor de 2 & 3 kilometer die vanzelfsprekend de ronde 2 & 3 keer gingen volbrengen. Helaas liep de animo iets terug en helemaal bij de 3km was de opkomst zeer minimaal met maar 5 deelnemers (van 4 elftallen!). Ondertussen hadden de wandelaars van de 10km al moeten vertrekken maar hier was gezien het weer geen animo voor en werd dus ook besloten dat deze wandelafstand niet door zou gaan. Na de 3km was het tijd dat de wandelaars van de 5km mochten vertrekken voor hun rondje in & om sportpark Moscou. Uiteindelijk waren er toch nog 15 personen die er voor kozen om het weer te trotseren en de 5 kilometer af te leggen. Waarbij Willem Smit de ronde twee keer had afgelegd zodat hij alsnog 10km had gelopen! 

Rond 15:15 was het alweer tijd voor de laatste twee afstanden van deze middag. Namelijk eerst de 5km hardlopen door Moscou en de estafette. Bij de 5km deed ondanks het weer ook nog een mooie groep lopers mee en het was mooi om te zien dat er ook niet-leden meeliepen die wel uit het dorp kwamen. Een aantal minuten later gingen 6 teams met elkaar de strijd aan met de estafette en dat op voorhand een kilometer niet ver lijkt bleek bij de finish wel waar er een aantal zich toch hadden verkeken in de afstand en de snelheid waar ze mee gingen starten. Nadat iedereen was gefinisht van de 5km en estafette konden de deelnemers de douche op zoeken, kon de organisatie gaan opruimen en vervolgens aansluitend de prijsuitreiking doen in de kantine van de 5km & estafette. 

Graag zien wij een ieder volgend jaar weer, hopelijk dan met wat betere weersomstandigheden dan afgelopen zaterdag.

Uitslagen 4e Winterloop

AfstandTijdNaam
450 meter Kabouters2:40Noah Kelder
450 meter Mini's2:08Luca Kelder
1 kilometer JO85:09Lenn Veneman
1 kilometer MO85:32Lotte Pullen
1 kilometer JO95:02Ferron Dogger
2 kilometer MO1111:35Maureen Pullen
2 kilometer JO1111:32Hidde Gewald
2 kilometer JO128:19Jaron Dogger
2 kilometer MO139:36Naomi Berents
2 kilometer JO1310:33Stan Lozeman
3 kilometer MO1516:51Charda Salomons
3 kilometer JO1517:33Lasse Eggengoor
3 kilometer JO17
GEEN DEELNAME
5 kilometer heren 1e18:41Sander Plaggenmarsch
5 kilometer heren 2e19:08Maarten ten Brinke
5 kilometer heren 3e19:11Erik Hiddingh
5 kilometer dames
GEEN DEELNAME
Estafette 4x1 kilometer16:11Team Zwart